Javno govorenje “Moja priča” i veče poezije “Memory and poetry”

Na programu drugog dana XII. Međunarodne sedmice sjećanja našlo se svjedočenje maloljetnih boraca, pripadnika tri vojne formacije rata u Bosni i Hercegovini. O dešavanjima iz rata pod nazivom “Moja priča” svjedočili su: Rusmir Piralić, Enes Joldo, Marijo Bošnjak, Kemal Šalaka, Edin Velić, te Krsto Rakić.

Pored svjedočenja maloljetnih boraca, danas je održano i veče poezije “Memory and poetry” gdje nam je sarajevski književnih Adis Ahmethodžić predstavio svoj dosadašnji književni rad. Na ovoj večeri poezije imali smo priliku uživati i u poeziji pjesnikinje Aleksandre Petrović-Matić iz Bratunca.

Treći dan XII. Međunarodne sedmice sjećanja, odnosno u četvrtak 13. novembra u 16.00 časova, planirana je panel diskusija sa Filipom Balunovićem, politologom i teoretičarom iz Beograda. Na panelu će se diskutovati na temu suočavanja s prošlošću, a panel će se održati u prostorijama organizacije ADOPT Srebrenica, a ujedno će biti prenošen i online putem.

U petak, četvrtog i posljednjeg dana Sedmice sjećanja, u objektu Pivnice u Srebrenici, održaće se umjetnički performans “Put”, sa početkom u 20.00 časova.

Detalje drugog dana XII. Međunarodne sedmice sjećanja možete pogledati na fotografijama u nastavku.

Dizajn i programiranje: Rusmir Gadžo (www.rusmirgadzo.ba)