Dvije promocije četvrtog dana Međunarodne sedmice sjećanja

Sutra, četvrtog dana XI. Međunarodne sedmice sjećanja, predviđene su dvije promocije. Promocija knjige Dragana Bursaća “PTSP Spomenar”, kao i promocija pjesme “Suza majke”, s autoricom teksta Vildanom Stanišić.

Pjesma “Suza majke”, koju izvodi grupa “Selma i Selma”, biće promovisana 09. avgusta 2019. godine u Maloj sali Kulturnog centra u Srebrenici, s početkom u 17.00 časova.
Pjesmu će promovisati autorica teksta Vildana Stanišić, pjesnikinja koja je godinama živjela u Srebrenici u kojoj je stvarala neka od svojih djela.

Isti dan, u Maloj sali Kulturnog centra, imamo zadovoljstvo ugostiti istaknutog bosanskohercegovačkog novinara i književnika Dragana Bursaća koji će srebreničkoj javnosti predstaviti svoju knjigu “PTSP Spomenar”. Početak promocije planiran je u 20.15 časova, a tokom iste posjetioci će imati priliku razgovarati s autorom ovog djela.

“Ovdje su ljudi zarobljeni u zahtjevu, zarobljeni na početku, zarobljeni u sjećanjima, u uspomenama, u prošlosti u vječito boljem juče.
Zarobljeni u pokušaju. U nedovršenosti. U ponavljanju.

Narod je zarobljenik neuspjeha i stagnacije. Utvrđivač promašaja.
Profesionalni promatrač tuđeg propadanja.
Zarobljeni početnici, to smo mi! Prerasli derani i vječiti ponavljači sedmog razreda, bez da se sjećamo i ono malo životne škole što je imamo. A, dalje ne možemo. Ne znamo. Život je jedan, a mi jadni i nijedni.”

Četvrtog dana XI. Međunarodne sedmice sjećanja planiran je i obilazak prirodno-istorijskog lokaliteta “Učina Bašča” u Srebrenici.

Dizajn i programiranje: Rusmir Gadžo (www.rusmirgadzo.ba)