Drugi dan Međunarodne sedmice sjećanja u znaku ADOPTa

Drugi dan XI. Međunarodne sedmice sjećanja protekao je u znaku Udruženja “ADOPT Srebrenica”.

Danas smo u našim prostorijama otvorili stalnu izložbenu postavku predmeta i materijala iz rada našeg udruženja. Budući posjetioci mogu vidjeti izložbu koja u mnogome objedinjuje rad i neke od najznačajnijih projekata kao što su: “Dokumentacioni centar”, “(U)mjesto života – Izgled uništene prošlosti”, kao i značajan broj predmeta direktno i indirektno vezanih za prošlost Srebrenice.

Pored otvaranja izložbene postavke danas je predstavljena web stranica www.adopt-srebrenica.org, koja će pomoći promociju rada udruženja, ali i omogućiti lakši pristup korisnicima u pregledu građe koja čini “Dokumentacioni centar”.

Pored otvaranja izložbene postavke i promocije web stranice, danas je upriličena i promocija druge samostalne publikacije udruženja koja nosi naziv “ADOPT Srebrenica – Priča o nama”. Publikaciju čini prikaz istorijata udruženja kroz najznačajnije projekte, kao i prikaz planova koje će se nastojati realizovati u budućnosti.

Treći dan “XI. Međunarodne sedmice sjećanja” obilazimo devastirani objekat Osnovne škole u Osmačama, razgovaramo s članom udruženja Muhamedom Avdićem i idemo u obilazak jezera Perućac.

Dizajn i programiranje: Rusmir Gadžo (www.rusmirgadzo.ba)