Promocija knjige: Huzur

Udruženje “ADOPT Srebrenica” u saradnji sa Udruženjem “Sara-Srebrenica” organizovalo je promociju knjige “Huzur” autoke Martine Mlinarević Sopta, književnice i novinarke koje ja inspirisala mnoge da u najtežim momentima budu hrabri i ne predaju se. Knjiga Huzur priča je o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, a nosi intrigantan naziv “Huzur” što predstavlja mir u svim dimenzijama života.

Iako je mnogi znaju da slobodno govori o mnogim problemima našeg društva, mnoge, a posebno žene, kupila je onda kada je počela njena borba sa karcinomom dojke gdje je pokazala do koje granice ide hrabrost i istrajnost.

Kada sam sa mojim čitaocima podijelila vijest da imama karcinom dojke mnogi su se ponudili da pomogmu, doniraju novac, predlagali su svoje doktore, stručnjake širom svijeta. Ja sam odbila i rekla kupite moju knjigu i tako ćete mi pomoći. Od prodaje knjige platila sam dvije operacije u Hrvatskoj, jednu u Mostaru“, rekla je Martina na promociji u Srebrenici.

Pišući o karcinomu mnoge je natjerala da se zamisle, zaplaču ali i urade nešto konkretno, a tada je odlučila da se želi boriti i živjeti život, okrenuta svojoj porodici i najbližim prijateljima.

Huzur insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu.

Dizajn i programiranje: Rusmir Gadžo (www.rusmirgadzo.ba)